ورود ثبت

ورود به سایت

نام کاربری
رمز عبور *
مرا بیاد اور

ایجاد حساب کاربری

کادرهایی که ستاره دارد (*) باید تکمیل شوند.
نام
نام کاربری
رمز عبور *
تایید رمز عبور *
ایمیل *
تایید ایمیل *

اخبار

خط مشی مدیریت انرژی شرکت ملی نفت ایران ابلاغ شد

 

همسو با ابلاغیه وزیر نفت مبنی بر استقرار استاندارد مدیریت انرژی٥٠٠٠١ ISO و ممیزی انرژی درهمه شرکتهای زیر مجموعه وزارت نفت، خط مشی مدیریت انرژی شرکت ملی نفت ایران از سوی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ابلاغ شد .

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، خط مشی مدیریت انرژی شرکت ملی نفت ایران به منظور توسعه پایدار و با افزایش بهره وری، مصرف بهینه انرژی و کاهش آلودگیهای زیست محیطی ابلاغ شد .

در متن «خط مشی مدیریت انرژی» که از سوی رکن الدین جوادی به همه شرکتهای زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران ابلاغ شده، آمده است :

«شرکت ملی نفت ایران به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان نفت و گاز در دنیا که مسئولیت اکتشاف، حفاری، تولید و ذخیره سازی نفت و گاز را در تأسیسات خشکی و دریا به عهده دارد، با آگاهی از نقش کلیدی خود در صیانت از منابع انرژی، همسو با سیاستهای کلان کشور در راستای توسعه ی پایدار با افزایش بهره وری، مصرف بهینه انرژی و کاهش آلودگی های زیست محیطی، ضمن تأمین منافع زینفعان خود و صیانت از سرمایه های ملی که ضامن موفقیت و سودآوری است، خود را متعهد به موارد ذیل می داند :

- بازنگری و بهبود فرآیندهای عملیاتی با بکارگیری فناوریهای نو در کاهش مصرف و یا استفاده بهینه از انرژی و اجرای قوانین، مقررات و استانداردهای ملی و بین المللی

- برنامه ریزی راهبردی و سازماندهی دقیق امکانات و اعتبارات لازم برای تحقق اهداف خرد و کلان بهینه سازی مصرف انرژی و زیر ساختهای لازم برای دستیابی به اهداف

- ارائه راهکارهایی جهت جمع آوری، استحصال و استفاده دوباره از گازهای همراه نفت کاهش انتشار آلاینده ها و حذف گازهای مشعل و کاهش کربن

- رعایت اصول ساختمانهای سبز و بکارگیری تجهیزات با راندمان بالای مصرف انرژی با هدف کاهش هزینه ها و بهبود شرایط کاری

- استفاده کاراتر از منابع انرژی، ارتقا رقابت پذیری، کاهش گازهای گلخانه ای و دیگر پیامدهای منفی زیست محیطی

- استفاده از توان علمی کشور و هدایت فعالیتهای پژوهشی و توانمندی بخش خصوصی در بخش مدیریت انرژی

- اصلاح الگوی مصرف انرژی با ترویج فرهنگ و آموزش کارکنان و بهبود مستمر آنها

 

مسئولیت اصلی راهبری این سیستم بر عهده اینجانب بوده و مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست به عنوان نماینده مدیریت باید  ضمن استقرار، هدایت و نظارت بر عملکرد سیستم بطور مستمر نتایج و پیشرفت های صورت گرفته را گزارش کند. اینجانب با اعتقاد کامل به مفاد این خط مشی، تعهد و مسئولیت خود و کلیه مدیریان و کارکنان شرکت ملی نفت را برای دستیابی به اهداف و بهبود مستمر فرآیند ها اعلام کرده و از تمامی همکاران انتظار دارد ضمن پایبندی به مفاد این خط مشی با جدیت زمینه دستیابی به آن را تضمین کند .

 

 

ايزو 50000- استانداردهاي بين‌المللي سيستم مديريت انرژي

manegment

مدیریت انرژی را می‌توان استفاده صحیح و کارا از انرژی به منظور دستیابی به بیشترین سود با کمترین هزینه در جهت افزایش موقعیت رقابتی در بازار دانست. این امر نیازمند تنظیم و بهینه نمودن استراتژی مصرف انرژی، استفاده از سیستم‌ها و دستورالعمل‌ها در جهت کاهش میزان مصرف انرژی بر واحد محصول یا خدمت تولیدی و کاهش یا ثابت نگه داشتن هزینه‌های بهره‌برداری است که مدیریت انرژی انجام این مهم را به سرانجام می‌رساند. 



با انتشار استاندارد ISO 50000:2011 در سال 1390، تلاش برای طرح‌ریزی در راستای استفاده بهینه از منابع انرژی، تأمین میزان انرژی مورد نیاز با کیفیت و هزینه متناسب، و کاهش دفع آلاینده‌های زیست‌محیطی به صورتی چشمگیر در ايران افزایش یافت. اگرچه برخي مفاهيم موجود در اين استاندارد در حوزه مديريت انرژي كشور، كمتر مورد استفاده قرار مي‌گيرد و كماكان دانش و تجربه كافي در اين زمينه وجود نداشته و اصول اجرايي عمدتاً متكي بر معیارهای تجربی و سلايق افراد متخصص در حوزه مدیریت انرژی است. اين در حالي است كه اخيراً كميته فني TC 242-Energy Management واقع در سازمان جهانی استانداردسازی (ایزو) با هدف ارتقای سطح فنی و کمک به کیفیت استقرار نظام مدیریت انرژی در صنایع، اقدام به تهیه و تدوین مجموعه استانداردهای بین‌المللی مکمل در حوزه سیستم مدیریت انرژی نموده است. این استانداردها ضمن ارائه تعاریف و مفاهیم اولیه، اسلوبی رو پیش رو می‌گذارد که در کلیه سازمان‌ها با انواع کاربری و اندازه‌های متفاوت صرف نظر از شرایط جغرافیایی، فرهنگی و اجتماعی کاربرد داشته، و با استفاده از آن‌ها ضمن حفظ یکپارچگی، سازمان‌ها قادر به استقرار صحیح و هدفمند مدیریت انرژی با حداقل خطا خواهند بود. استانداردهاي منتشر شده از سوي اين كميته تا اكتبر 2015 به عنوان زیرمجموعه استاندارد ایزو 50000 همراه با نحوه ارتباطشان با یکدیگر و استاندارد مادر در شکل زير نشان داده شده‌ است.

 

aks

 

در اين راستا، از نيمه دوم سال 1391 گروهي متشكل از متخصصين شركت‌هاي فعال در حوزه انرژي گرد هم آمدند تا با تكيه بر تجارب آموزش، مميزي و پياده‌سازي استانداردهاي مديريت انرژي در بيش از يكصد شركت فعال در حوزه‌هاي نفت، گاز، پتروشيمي، نيروگاهي و ...، و نيز آشنايي كامل با ساير استانداردها و پروتكل‌هاي مربوطه اقدام به مطالعه و ترجمه مجموعه استانداردهاي ايزو سري 50000 نمايند. فهرست ترجمه‌هاي منتشر شده اين گروه با حمايت شركت ملي گاز استان خراسان رضوي به همراه نام همكاران در ذيل مقاله آورده شده و مابقي استانداردها در دست ترجمه و يا ويراستاري نهايي است. ويژگي متمايز مستندات حاضر، ترجمه تخصصي و روان متون ضمن وفاداري صد در صد به متن اصلي استاندارد است. هر يك از اين استانداردها در مقالات آتي به تفصيل معرفي خواهد شد.  
استاندارد ISO 50002: 2014 ـ مميزي انرژي (زمستان 1393) 
ساقي صالحي*، آراز عليزاده و سيدايمان پيش‌بين

aks2

 

 

 

 

استاندارد ISO 50015: 2014 ـ اندازه‌گيري و صحه‌گذاري عملكرد انرژي (تابستان 1394) 
گروه ترجمه: ساقي صالحي*، مريم رضايي 
گروه ويراستاري فني: سيدايمان پيش‌بين، فراز سجده‌اي*، مجتبي حاجيان، آراز عليزاده و اميد جلالي

aks4

 

 

 

 

 

استاندارد ISO 50006: 2014 ـ اندازه‌گيري عملكرد انرژي با استفاده از خطوط مبنا و شاخص‌هاي عملكرد (پاييز 1394) 
گروه ترجمه: ساقي صالحي*، مريم رضايي 
گروه ويراستاري فني: سيدايمان پيش‌بين، مجتبي حاجيان، محمد اسلامي* و آراز عليزاده با همكاري قاسم عرب*

aks4

 

 

 

 

 

 

* اسامي ستاره‌دار از جمله همكاران فعلي شركت بهينه‌سازي مصرف سوخت محسوب مي‌شوند. 
ساقي- صالحي- كارشناس اندازه‌گيري و صحه‌گذاري شركت بهينه‌سازي مصرف سوخت

چین به دنبال انقلاب در انرژی های تجدید پذیر

طبق گزارش روزنامه گاردین انگلستان نایب رئیس کمیته ملی توسعه کشور چین اظهار داشته این کشور تا سال 2020 ظرفیت های بادی و خورشیدی خود را افزایش داده و از مرز اهداف تعیین شده کنونی خود برای آینده خواهد گذشت.

پیام مدیر عامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت: اکنون زمان ساختن و بالیدن است

به نام خدا 
کار کارستان دیپلماتهای دولت تدبیر و امید در برداشتن تحریم های ظالمانه و تحمیلی به ملت شریف ایران را به همکاران عزیز در شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تبریک می گویم .
همانطور که رئیس جمهور محترم فرمودند اکنون که زنجیر های تحریم از پای اقتصاد ایران گسسته شده و استقلال کشور نمایان گشته است ، اکنون که زمان ساختن و بالیدن است کمتر حوزه ای را می توان یافت که به اندازه اقدام در جهت اصلاح الگوی مصرف ، بهینه ساختن مصرف انرژی و افزایش بهره وری منابع دارای اهمیت و اولویت باشد . در این ارتباط ضروری است در دوران گذار از تحریم به توسعه با سرلوحه قراردادن مولفه های اقتصاد مقاومتی ، اجرای برنامه ها و طرح های پیش رو از جمله طرح های مصوب ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید تسریع نماییم .
اکنون به عهده ماست اقدام  ارزشمند دیپلمات های کشور را با کار پرتلاش و ابتکار و شتاب بخشیدن به اجرای برنامه ها به نتایج مطلوب و سرمنزل مقصود برسانیم .
                                                                                                      نصرت اله سیفی
                                                                                                      مدیر عامل

مشتركان ايراني 3 برابر ميانگين جهاني برق مصرف ميكنند

عليرضا احمدي يزدي در گفتوگو اظهار داشت: 31ميليون مشترك در بخشهاي خانگي، صنعتي و غيره در كشور وجود دارد كه سالانه 200هزارميليون كيلووات ساعت مصرف برق دارند.


 

مديردفتر مديريت مصرف شركت توانير با بيان اينكه 25ميليون مشترك خانگي در كشوروجود دارد افزود: يك سوم مصرف انرژي الكتريكي كشور در بخش خانگي ويك سوم نيزدر بخش صنعتي رخ ميدهد و مشتركان عمومي 9درصد انرژي برق را مصرف ميكنند. احمدي يزدي خاطرنشان كرد: اين همايش در رابطه با آگاه سازي مشتركان عمومي و اداري از طريق نيروهاي بسيج ادارات است تا بتوانيم با استفاده از اين ظرفيت تا 40درصد در مصرف انرژي الكتريكي از طريق بهينه سازي مصرف در ساختمانهاي عمومي صرفه جويي كنيم. وي با بيان اينكه مشتركان ايراني 3 برابرميانگين جهاني انرژي الكتريكي مصرف ميكنند، افزود: ميزان مصرف مشتركان ايراني در ساير منابع انرژي نيزنسبت به متوسط جهاني بيشتر است كه اميدوارم با برگزاري چنين همايشهايي بتوانيم ميزان مصرف را به ميانگين جهاني برسانيم. مديردفتر مديريت مصرف شركت توانير در مورد مشكلات توليد انرژي الكتريكي در كشور، گفت: با توجه به اينكه 20درصد انرژي الكتريكي كشور از نيروگاههاي برقآبي توليد ميشود و اين موضوع كه در چند سال اخيربارندگيها كاهش يافته و ايران جزو كشورهاي خشكسال است، در سال جديد با اختلال در توليد برق مواجه هستيم. احمدي يزدي خاطرنشان كرد: اميدوارم مشتركان صنعت برق با فراگيري و اجراي راههاي بهينه سازي مصرف كه از طريق ارگانهاي مختلف از جمله شركتهاي توزيع برق اطلاع رساني ميشوند كمبود توليد را در سال جاري تاحدودي جبران كنند.

وي تصريح كرد: در تابستان سال 94 پيشبيني ميشود نياز مصرف شبكه سراسري برق بيش از 52هزارمگاوات باشد كه در صورت همكاري مشتركان خانگي تا 3هزار مگاوات در اين بخش صرفهجويي انجام ميشود. وي ابراز اميدواري كرد كه با همكاري قابل توجه مشتركان برق مشكلي براي تأمين انرژي الكتريكي در طول سال جديد و بهويژه فصل تابستان وجود نداشته باشد تا برق مطمئن و پايا توليد شدهو در اختيار مشتركان قرار بگيرد. مديردفتر مديريت مصرف شركت توانير در مورد صادرات برق گفت: با تعدادي از همسايگان شمالي همچون آذربايجان و تركيه به دليل اختلاف افق تبادل برق انجام شده و به كشورهاي عراق و پاكستان صادرات برق انجام ميشود. احمدي يزدي با بيان اينكه توجه به انرژيهاي نو در دو سال گذشته تقويت شده، افزود: با توجه ويژه به استفاده از انرژيهاي خورشيدي و بادي سالانه 100 تا 200 مگاوات سرمايه گذاري در اين بخش انجام ميشود كه در ساختمانهاي اداري پنلهاي خورشيدي در حال نصب هستند. وي از ارائه تسهيلات وزارت نيرو تا سقف 50درصد براي استفاده از پنلهاي انرژي خورشيدي خبردادو گفت: به طور متوسط يك خانه در استان كرمانشاه به توليد 2 كيلووات انرژي الكتريكي نياز دارد كه با سرمايه گذاري 10ميليوني توماني مشترك و يارانه 10ميليون توماني وزارت نيرو اين امرمحقق ميشود

زیر مجموعه ها